Kapasitas maksimal Cylinder Oxygen berdasarkan Type

19 Nov

Contoh beberapa type Cylinder OxygenMy Bro and Sist, Cuma mau share aja tentang kapasitas maksimal cylinder O2 berdasarkan type, saya yakin teman-teman sudah pada tau tapi kita sering lupa pada saat di butuhkan.

Oke dech…..langsung aja dech, and ini saya kutip dari Buku “10th Edition Emergency’BRADY’Care……..

OXYGEN CYLINDER

Outside a medical facility, the standard source of oxygen is the oxygen cylinder, a seamless steel or lightweight alloy cylinder filled with oxygen under pressure, equal to 2000 to 2200 pounds per square inch (psi) when cylinders are full. Cylinder come in various size, identified by letters.

Those in common use in emergency care include :

– D Cylinder contains about 350 liters of Oxygen

– E Cylinder contains about 625 liters of Oxygen

– M Cylinder contains about 3000 liters of Oxygen

Fixed system on ambulance (commonly called on board oxygen) include the M Cylinder and larger cylinder :

– G Cylinder contains about 5300 liters of Oxygen

– H Cylinder contains about 6900 liters of Oxygen

6 Responses to “Kapasitas maksimal Cylinder Oxygen berdasarkan Type”

  1. enggar November 19, 2010 at 12:57 pm #

    kebetulan yang ini aku lupa hehhee

  2. uusibnurasyid November 19, 2010 at 1:04 pm #

    semoga bermanfaat bro, terimakasih udah berkunjung dan komen

  3. Bayu November 19, 2010 at 9:55 pm #

    penting nih, untuk bikin rekening rawat inap. Biar jepe-nya cepet gendut. hehehe….

    nice info gan…

    ijin sedot

    • lia March 11, 2011 at 9:50 am #

      wahh..infonya yang ini saya butuhkan….
      thanks ya mas…o ya sekalian donk ulasin tentang cara menghitung kebutuhan pemberian oksigen pada pasien biar kita2 pada ingat lagi dech…..^_^

  4. Yulianto May 4, 2011 at 8:39 am #

    Thanks informasinya bang…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cara menghitung “Duration of Flow” Oxygen Cylinder « IbnuRrasyid - November 24, 2010

    […] postingan saya sebelumnya mengenai Kapasitas Maksimal oxygen Cylinder, sekarang gw mau share tentang bagai cara ngitung durasi maksimal dari setiap satu cylinder itu […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: